4 cipőtípus, amelyet minden férfinak be kell szereznie

A férfiak gyakran szem elől tévesztik a cipő fontosságát. A nők rengeteget költenek cipőre és minden alkalomra tudják, hogy milyen cipőt illik viselni és valóban minden egyes alkalomra van egy-egy pár cipőjük. A férfiak azonban nem nagyon foglalkoznak ilyen dolgokkal, legalábbis a többségük fittyet hány a szabályokra, és képesek még öltönyhöz is sportcipőt venni. Persze manapság nem meglepő, hogy az esküvőn a vőlegény tornacsukában jelenik meg, de amit szabad a vőlegénynek, nem illik egy meghívott vendégnek.
A férfiaknak is szükségük lehet - 4 cipőtípus, amelyet minden férfinak be kell szereznie – többféle cipőre.

Egy kutatásba nőket vontak be és megkérdezték őket, hogy mit is néznek meg először egy férfin. A nők, mintegy 80 százaléka azt állította, hogy a férfiak cipőjét szemrevételezi először. Ez rossz hír lehet azok számára, akik nem foglalkoznak a cipővel, vagy annak tisztaságával, merthogy ez is fontos. Nem elég, hogy egy férfi elegáns és valódi bőrcipőt visel, az is lényeges, hogy az adott lábbeli tiszta és tükörfényes legyen.

A cikkben négy olyan cipőtípust mutatunk be, amely mindenképpen legyen minden férfi cipőszekrényében, merthogy a cipő öltöztet is.

Jó minőségű bőrcipő

A 100 százalékos bőrcipőnek nagyon sok előnye van. Amellett, hogy jól néz ki és kényelmes, a pozitívumok nem állnak meg ennyinél. Ügyelj arra, hogy a bőrcipő ne vastag bőrből készüljön, mert ez gyakran okoz bőrkeményedést, hiszen a bőrcipő nem olyan rugalmas és könnyedén feltöri a lábat. A bőrcipő időtlen, azaz sohasem megy ki a divatból és biztos, hogy hogy mindig szorosan össze fog kapcsolódni a stílusos férfi fogalmával.

Az elegáns, hivatalos cipők

Az ilyen hivatalos cipőket viselik a férfiak az irodában. Ezek a cipők ötvözik a modern és a klasszikus stílust, hiszen minden korban modernizálnak, újítanak kicsit ezeken a cipőkön, de valamennyi hagyományos vonal azért megmarad ezekben a cipőkben. Az elegáns cipő nagy előnye, hogy nem csak öltönnyel mutat jól, hanem farmerrel is bátran viselhető.

A fekete bőr elsősorban a formálisabb vonalat képviseli, míg a barna bőrcipőt lehet utcán is viselni és lazább benyomást kelt, akárki is viseli.

Az orrán varrott cipők

Az orránál varrott cipők nem a divat miatt jöttek létre és nem emiatt született meg a gyártók fejében. Praktikus okai voltak annak, hogy ilyen cipőket kezdtek el gyártani. A cél az volt, hogy a víz könnyedén lefolyjon a cipő orrán és ne ázzon be.

A csatos bőrcipők

Sok férfi kedveli a divatot. A csatos bőrcipők ezeknek a férfiaknak készültek. Ez a cipő áthidalja a szakadékot a formális és a hétköznapi cipő között, így tökéletes választás lehet akár farmert, akár öltönyt viselünk.

A belebújós cipő

Minden férfinek szükséges lenne legalább egyetlen pár belebújós cipőt vásárolni, merthogy nagyon sokféle öltözködési stílust tesz lehetővé, de a melegebb évszakok lenge viselete szinte meg is követeli, hogy egy pár mindenképpen legyen a férfiak cipőszekrényében.

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit a bőrcipőről tudni kell - A drágább cipő többszörösen is megtérül

Minden, amit a bőrcipőről tudni kell

Egy kényelmes bőrcipőnek sokáig örülhetünk, viszont egy olcsóbb, kényelmetlen darab sok bosszúságot okozhat. Mutatjuk, hogy miért is érdemes a drágább cipőt választani.

Nem mindegy, hogy milyen színű cipőt viselsz - Milyen színű öltönyhöz, milyen színű cipőt válasszunk? – egyes öltönnyel.

Milyen színű öltönyhöz, milyen színű cipőt válasszunk?

A férfiak nagy része csak ünnepek alkalmával visel öltönyt. Azonban nem mindegy, hogy milyen színű cipőt viselsz egyes öltönyhöz. A cikk ebben nyújt segítséget.