Hogyan érdemes bajuszt formázni?

A bajusz tökéletes megoldás, ha egyedi megjelenést akar, amire mindenki azonnal felkapja a fejét. Egy igazi kincs, nem véletlen, hogy az összes szakáll fazon közül ezt választják a legtöbben. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a szőrzetnek rendszeres ápolásra lesz szüksége, oda kell figyelni a részletekre, hogy az mindig jól mutasson. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes bajuszt formázni.
Hogyan érdemes bajuszt formázni?

1. lépés: Szakáll növesztése 2 cm hosszúra

Ahogy bármelyik fazon esetében, először egy megfelelő hosszúságúra kell megnöveszteni a bajuszt. A kiinduláshoz elegendő a 2 cm, mivel ez már beleesik a nem túl rövid, de nem is túlzottan hosszú kategóriába. Ha viszont nem vágyik túl egyszerű megoldásra, akkor érdemes ennél nagyobbra hagyni. Miután ez megvan, máris megkezdődhet a megfelelő kialakítás.

2. lépés: Vágja a szakállat 10 mm hosszúra

A következő lépés egyértelműen a szakáll vágása. Mielőtt rátérne a száj fölötti bajusz formázására, először mindenképpen használjon egy 1-10 mm-es szakállfésűt, hogy beállítsa az egyenletes hosszúságot. A művelet nem túl bonyolult, de ezzel indulva sokkal könnyebb lesz olyan bajuszt készíteni, amely passzol a szakáll kinézetéhez. Ha megvan, akkor ellenőrizze le, hogy nem maradt-e ki pár szőrszál az arc vagy az áll egyes részein.

3. lépés: A bajusz formázása

Végre megkezdheti a bajusz kialakítását. Először mindenképpen a szőrzet körül végezze el a kialakítást. Kezdje a nyakon, majd az arcon és az állon folytassa azt. A szakállvágó kefe segíteni fog, hogy könnyen és hatékonyan végezhesse el a feladatot. Fontos tudni viszont, hogy a száj feletti részen mindig távolodva nyírjon, nehogy megsértse magát. Amikor már csak a bajusz maradt meg, akkor jöhet a meghatározott forma megvalósítása. Ezt a bajusz széleinél indítsa, amit először szélesre hagyva, majd pedig fokozatosan csökkentve azt nyerheti el a végleges formát.

Ami semmiképp ne maradjon ki, az az ellenőrzés. Ügyeljen arra, hogy az arc szimmetrikus maradjon, minden lehúzás után váltson oldalt. Biztosan nem akar egyenetlen bajuszt, amivel aztán csak a gondja lesz.

4. lépés: Borotválkozás csakis alaposan!

Az utolsó előtti lépés az egy alapos borotválkozás, amely során érinti a nyakat, az arcot, az állat és az állkapocs egészét. A művelet nem túl bonyolult, a végső simításokhoz szerezzen be szakállvágót, így könnyebben boldogul majd. Mindenekelőtt készítse elő a bőrt meleg vízzel leöblítve, majd pedig jöhet a borotvahab. A szokásos megoldással végezze el a borotválkozást, majd ellenőrizze ismét, hogy mindenhol simává vált-e az arcbőre.

5. lépés: A hidratáció

Végezetül pedig ne feledkezzen meg a hidratálásról sem. Öblítse le az arcát, majd használja kedvenc készítményét. Ezzel megakadályozhatja a művelet után esetlegesen fellépő szárazságot. Az pedig, hogy ezt követően miként nyírja vagy formázza, már csak azon múlik, hogy mire vágyik. Hosszú távon nem nehéz bajuszt gondozni, mindig jó megoldás, ha egy kis extrát vinne a megjelenésébe.

Kapcsolódó cikkek

A telefon, a telefontok és a férfiak

A telefon, a telefontok és a férfiak

A férfiaknak adunk tippeket és tanácsokat, hogy mikor, milyen telefontokot hordjanak magukkal.

A férfiak sok hibát elkövetnek - Milyen hibákat ne kövess el az öltözködésben? – az öltözködés során.

Milyen hibákat ne kövess el az öltözködésben?

A férfiak nagy része nem szeret vásárolni és követnek is el hibákat. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Hogyan érdemes bajuszt formázni?

Hogyan érdemes bajuszt formázni?

Úgy érzi, hogy ideje lenne fazont változtatni és beújítani valami merészre és ütősre?